Dia Internacional de les Dones, 8 de març

imatge_8m_reus_2024.jpg

Reus s'adhereix un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Dones el 8 de març amb la programació d'un conjunt d'activitats intergeneracionals coordinades pel Casal de les Dones, un equipament municipal que depèn de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus. L'objectiu és implicar les generacions més joves en la celebració d'aquest dia i conscienciar la ciutadania sobre la importància de continuar treballant a favor de la igualtat de les dones. La programació és fruit del treball conjunt entre diferents regidories de l'Ajuntament de Reus, les entitats que formen part del Consell Municipal de Polítiques de Gènere i altres organitzacions de la ciutat.

D'acord amb V Pla Municipal de Polítiques Feministes 2023-2026, l'Ajuntament es marca l'objectiu que la programació contribueixi a reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per a les dones i per als homes i a fer reflexionar sobre quines accions queden pendents per avançar en aquest sentit.

Hi ha actes i activitats programats fins al 29 de març, que es poden consultar al programa adjunt.

Serveis municipals d’atenció a les dones

L'Ajuntament de Reus disposa de dos serveis d'atenció a les dones: el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV).

El SIAD atén, informa, assessora i acompanya, si s'escau, a les dones per tal de poder exercir els seus drets en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. Per això, ofereix informació i orientació; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d'ajudes econòmiques; atenció social individual; suport psicològic, i assessorament legal.

Està ubicat al Casal de les Dones, al número 9 de la plaça de la Patacada, i es pot contactar amb aquest servei a través del número de telèfon 977 010 672 o a través del correu electrònic @email. Per a més informació sobre el SIAD es pot consultar l'enllaç següent: https://www.reus.cat/servei-dinformacio-i-atencio-les-dones-siad

L'OAV atén totes les persones (menors, gent gran, dones, amb discapacitat o amb malaltia mental...) víctimes de qualsevol classe de violència. Ofereix els serveis següents: acompanyament a la víctima; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d'ajudes econòmiques; seguiment de les incidències del servei telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO) de Creu Roja; seguiment de les ordres de protecció; informació i orientació; atenció social; derivació a serveis especialitzats de violència; elaboració de denúncia, si cal, i assessorament legal.

Està ubicada a la comissaria de la Guàrdia Urbana, a l'avinguda Marià Fortuny, 27. A més de fer-ho de manera presencial, també es pot contactar amb aquest servei a través dels números de telèfon de la Guàrdia Urbana 977 010 092 (extensió 2318). Per a més informació sobre l'OAV es pot consultar l'enllaç següent: http://www.reus.cat/serveis/oficina-d-atencio-la-victima-oav-0

PREU

Gratuït i obert a tothom


VENDA D'ENTRADES (link is external)


ON

Casal de les Dones

Plaça de la Patacada, 9

Com arribar-hi (link is external)


QUAN

el 01/03/2024

a les 19:00

LOCALITZACIÓ

Casal de les Dones

Plaça de la Patacada, 9