La Cultura, sempre

La Cultura, sempre

Reus ha estat i és capital cultural del sud del país. Ho és per la seva història, pel seu patrimoni i per la seva tradició i ho és també perquè s’aboca cada dia a un esdevenir quotidià on la Cultura és present pertot. Institucions, associacions, col·lectius, artistes i ciutadania en general participen de la creació, manteniment i posada en marxa de nombrosos i heterogenis projectes que permeten que tothom pugui trobar el seu lloc en l’espai artístic en el grau de participació i compromís que esculli.

Coneixem de sobres els valors que ens ofereix i assegura la Cultura en termes de cohesió, aprenentatge, identitat i esperit crític —per citar-ne només alguns aspectes— però alhora cal tenir present que representa un sector productiu imprescindible per als motors econòmics de la ciutat. 

Aquest web, que és també una finestra oberta al món, pretén tan sols esdevenir una eina més al servei d’aquest engranatge col·lectiu a través de recopilar, endreçar i mostrar l’activitat cultural de la ciutat. Hi són i hi han de ser els cicles, programes, festivals i esdeveniments que farceixen aquesta nostra programació estable. Ho fa a partir dels eixos naturals en els quals s’organitza la pròpia coordinació municipal de l’àmbit però amb la voluntat d’arribar a totes les iniciatives, vinguin d’on vinguin, mentre persegueixin aquests mateixos objectius. Aquesta voluntat de concentració, de mapa cert i clar i del què, el quan i el com passa en termes de cultura a la ciutat ha estat una reclama constant que ara es converteix en una realitat. Gaudim-la, doncs, fem-la més útil i millor entre cadascú de nosaltres a cada moment.