El Trapezi 2023 estrenarà directores artístiques i es farà del 10 al 14 de maig

El Trapezi 2023 estrenarà directores artístiques i es farà del 10 al 14 de maig

L'empresa La Puça Espectacles serà l'encarregada de la direcció artística de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi des d'aquesta edició del 2023 i fins al 2026. Les noves directores artístiques del Trapezi Reus estan ja immerses en preparar la programació d'enguany, que serà del 10 al 14 de maig. Són l’Alba Sarraute i Pons (Argentona 29 de juliol de 1982) pallassa, música i acròbata  i la Cristina Cazorla Fernández, actriu, presentadora i gestora cultural (20 d’abril de 1975).

L’Alba es formà a l’escola de l’Aula de Teatre de Mataró i al Centre de les Arts del Circ de Rogelio Rivel de Barcelona, i es graduà a l’Academie de Cirque Contemporain Fratellini de Saint-Denis i la Cristina és llicenciada en Història de l’Art i titulada en Art Dramàtic-Teatre Musical per l’Escola Memory.

Dins el món de la direcció escènica, l’Alba signa diversos espectacles de circ i cabarets  i la Cristina de teatre familiar i jove i alhora recorren món trepitjant escenaris i carrer com a artistes.

L’Alba fundà la seva pròpia companyia començant amb l’espectacle “Mirando a Yukali”, que és guardonat amb el premi públic del IV Festival Internacional de Pallasses d’Andorra i a la Fira de Teatre de Tàrrega. Destaquen altres espectacles com “La Diva”,” Desvariacions d’Otelo” i “Desdèmona”, actualment en gira.

La Cristina fundà el 1999 La Jarra Azul, entitat teatral juvenil que rep el 2011 la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, i al 2003 Puça Espectacles, productora artística des d’on dirigeix festivals com Pallassòdrom, festival de pallassos i pallasses de Vila-seca (5 edicions), Circorts, festival de circ de Les Corts – Barcelona (6 edicions) i fa l’ajudantia de direcció artística  d’El Castell del Circ dins el marc del MAC, Mercè Arts de Carrer (10 edicions).