TOTS DANSEN – Curs 2023-2024

alumnes_2023_2024.jpg

UMHLABA

Tots dansen és un projecte educatiu, impulsat per la Generalitat de Catalunya, adreçat als centres de secundària (per als estudiants des de 1r a 4t d'ESO i 1r Batxillerat, amb preferència 2n i 3r d’ESO) que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània en horari lectiu a l’alumnat de secundària a partir de coreografies dissenyades especialment per a l’ocasió i esdevenint a la vegada, una eina educativa pel professorat. Ho fa, a més, com un dels eixos principals del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, per reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat. Un projecte que vol apropar, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove.

Enguany, a Reus, hi participen 218 alumnes de 6 instituts de secundària de la ciutat

Centres educatius que hi van participar:

Dimecres 24 d'abril, exhibició final a les 20h

Institut Roseta Mauri

Institut Escola Pi del Burgar

Dijous 25 d'abril, exhibició final a les 20h

Institut Gaudí

Institut Gabriel Ferrater i Soler

Institut Baix Camp

Col·legi Sant Josep

Formadors locals:

Ció Borràs i Hèctor Tarro

Autores i coreògrafes: Sílvia Sant Funk i Mònica Muntaner

Nom de la peça: ‘UMHLABA significa món en zulú’

En la creació i proposta artística ‘UMHLABA significa món en zulú’, les coreògrafes parteixen de la idea que som una part minúscula d’un món molt gran i membres d’una comunitat amb la qual ens construïm. Per això, proposen apropar-se a la idea de món des de 3 distàncies: llunyana, mitja i íntima, així com també a partir de 3 conceptes: paisatge, comunitat i singularitat.

Diferents nocions de la idea de món utilitzant l’escena com a escenari per identificar idees, emocions i sensacions. A través d’aquesta proposta, es proposa que l’alumnat explori aquesta temàtica des d’una perspectiva individual, comunitària i planetària amb l’objectiu de plasmar-ho en una experiència compartida.

Un projecte que uneix educació i cultura, i que té com a objectiu principal promoure i afavorir la cohesió, la integració i el treball en equip a través del llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània.

PREU

5€ (no numerat)


VENDA D'ENTRADES (link is external)


ON

Teatre Bartrina

Plaça del Teatre, 1

Com arribar-hi (link is external)


QUAN

el 25/04/2024

a les 20:00

LOCALITZACIÓ

Teatre Bartrina

Plaça del Teatre, 1